Android Cihazlarda Web sitesi Güvenli Sunucu Sertifikası (SSL) Hatası


İnternet sayfalarımıza bağlanırken android sürümü eski olan cihazlarda SSL Sertifika hatası alınmaktadır.

 

Çözümü için :

* Web tarayıcısı  olarak Mozilla Firefox kullanmanız. 

 yada  

*Android cihazınızın güvenilir kök sertifika depolarının güncel kök sertifikaları ile güncellemeniz gerekir.

 

Açıklama:
Kamu SM SSL Kök sertifikası Internet Explorer ve Mozilla Firefox’un güncel sürümlerinde, ayrıca Microsoft Windows tabanlı işletim sistemlerinde çalışması durumunda Yandex, Chrome ve Opera web tarayıcılarının güvenilir sertifikalar listesinde yer almaktadır.

 

Android işletim sisteminde; Kamu SM SSL Kök sertifikası Mozilla SSL güvenilir kök yazılımı olan NSS'de yer aldığından Firefox tarayıcıda desteklenmektedir.

 

Diğer yandan Google Chrome ve Safari tarayıcılarının Mozilla benzeri işleyen bir güvenilir kök kabul programı bulunmayıp üzerinde çalıştıkları işletim sisteminin güvenilir köklerini kullanmaktadırlar. Bu sebeple üzerinde çalıştıkları Android ya da IOS işletim sistemlerinin güvenilir kök sertifika depolarının güncel kök sertifikaları ile güncellenmeleri gerekmektedir. Kamu SM SSL Kök sertifikası, Android işletim sisteminin 8.1 ve üzeri sürümlerinde, IOS işletim sisteminin 12.1.1 ve üzeri sürümlerinde, MacOS işletim sisteminin 10.14.2 ve üzeri sürümlerinde güvenilir kökler listesine eklidir.

 

 

                                                                                                      

                                                                       Kilis 7 Aralik Universitesi Bilgi Islem Daire Bsk. © 2011-2024